SEO
Wat is het verschil tussen 302 en 301 Redirect?

301, 301 , search engine optimisation, redirect, link, NL

Arjan Pronk avatar
Written by Arjan Pronk
Updated over a week ago

LinkPizza gebruikt een 302 redirect in plaats van de voorheen altijd aangeraden 301 redirect om te voorkomen dat je bezoekers een verouderde link tegen komen.

Bij het gebruik van een 301 redirect word een browser verteld dat de uitkomst van de link permanent deze locatie zal zijn. Waar bij een 302 aangeeft dat dit tijdelijk het geval is. Doordat LinkPizza links tussentijds kan aanpassen indien een affiliate programma van het ene naar het andere netwerk verplaatst zullen de links dus nooit als  permanent geredirect aangeduid worden.

Door het gebruik van een 302 zal de browser dus altijd controleren of the uitkomst van de redirect niet veranderd is en daardoor dus altijd naar de juiste locatie gaan, in tegenstelling tot de potentieel verouderde link van een 301.