Het aanmaken van een campagne gebeurt middels een timeline waar alle stappen die je doorloopt overzichtelijk zijn aangegeven.

Door deze flow kun je rustig heen wandelen en altijd weer teruggaan naar een vorige stap, door in het gewenste onderwerp op de timeline te klikken. De volgende onderdelen komen aan bod:

Bestel

Hier kies je of je een publieke of een privé campagne wilt starten. Bij een publieke campagne zal de campagne in ons campagne overzicht komen te staan en zullen publishers vrij kunnen pitchen. Kies je liever zelf publishers? Dan kies je voor een privé campagne.

Let op: indien je voor een privé campagne kiest, dan zal het bod dat jij de publisher doet, bij acceptatie vanuit de publisher, ook het bedrag zijn dat jij zult gaan betalen.

Type

Hier kies je of je een advertorial, editorial of review wilt laten schrijven en plaatsen.

Welke type je kiest, hangt af van je content doelen.

Details

Hier bepaal je de campagne naam, deadline, categorieën en afbeelding.

Let op: het design van de campagne afbeelding is 340px bij 136px.

Briefing

Hier omschrijf je de inhoud en de voorwaarden van de blog. Je geeft hier algemene informatie over het merk en/of de actie en aan welke voorwaarden het artikel moet voldoen.

We hebben een aantal voorwaarden voor je ingevuld, je kunt hiervan meerdere opties kiezen. Ook zul je hier de URL en anchor tekst van de URL opgeven. Zorg ervoor dat je geen dode links plaatst, dus mocht je URL veranderen, geef dit dan aan ons door. Wij zullen hem voor je kunnen aanpassen nadat de campagne live staat.

Websites toevoegen

Let op: deze stap verschijnt alleen als je voor een privé campagne kiest. In deze stap tonen wij je onze publisher suggesties voor jouw campagne en kun je in de marktplaats meer publishers vinden.

In de marktplaats vind je door middel van filters de juiste publisher voor jouw campagne doelen. Je klikt op het vinkje naast de website en de publisher verschijnt automatisch in het overzicht van je campagne.

Vergoeding

Hier kies je of je een vaste vergoeding wilt betalen, een barter deal of een combi van de twee in de vorm van een hybride model.

Ook kun je aangeven of je wel of geen variabele vergoeding wilt betalen. Een variabele vergoeding betalen kan alleen wanneer je bent aangesloten bij een affiliate netwerk.

Bevestiging

Hier controleer je de campagne en ben je tevreden? Klik dan in het overzicht op "bestel" en volg de stappen.

Nadat je de campagne hebt besteld, zullen wij altijd nog een keer door de campagne heenlopen om te kijken of de briefing duidelijk is en de links kloppen. Je ontvangt bericht van ons wanneer je campagne is goedgekeurd.

Na bevestiging...

Mocht je de campagne op een later moment willen aanpassen, dan doe je dit door op "wijzig", rechts in het campagne overzicht, te klikken. Dit zou bijvoorbeeld nodig kunnen zijn als je een doorlopende campagne hebt opgezet, waarbij de briefing na verloop van tijd anders geformuleerd moet worden.

Let op: nadat je campagne is besteld, kan hij door jou niet meer aangepast worden. Wil je toch nog iets aanpassen, geef het aan ons door. Wij kunnen de aanpassing voor je doen en helpen je graag!

Altijd bereikbaar

Als je nog vragen hebt, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij zijn bereikbaar via de chat op onze website, via een reply op deze mail, of per telefoon: +31 (085) 888-3186.