Advice and answers from the LinkPizza Team

Publisher

Website of app met links naar een adverteerder.

Adverteerder

Een shop of dienst verlener met een affiliate programma of advertorial campagne

Network

Affiliate netwerk, een platform waarin publisher en adverteerders samenwerken op commissie basis.

Commission

Het % van een sale dat als beloning door een adverteerder wordt gegeven, of een vaste vergoeding voor een sale.

Source website

De bron website waar een bezoeker vandaan komt.

Source URL

De bron webpagina waar een bezoeker vandaan komt.

Target website

De website waar de bezoeker naartoe is gestuurd.

Target URL

De webpagina waar de bezoeker naartoe is gestuurd.

CR

Conversie Ratio; het percentage van de clicks dat tot een sale heeft geleid.

MR

Monetization Ratio; het percentage van de clicks waar een affiliate link gevolgd is.

MCR

Monetized Conversie Ratio; Leads per monetized click.

eCPC

Effective Cost Per Click; effectieve inkomen per click.

eCPMC

Effective Cost Per Monetized Click; effectieve inkomen per monetized click.

Advertorial

Een advertentie geschreven in de vorm van een redactioneel artikel.

Mention

Een vermelding van een brand of product op social media of een website.

Link

Een HyperLink op de website van de publisher

Affiliate

Een vorm van internet marketing waarin publisher en adverteerders samenwerken op commissie basis.

Monetized Click

Een monetized click is een click waarbij een affiliate link is gevonden, deze click kan commissie opleveren

BlackListed Click

Een blacklisted click is een click waarbij de adverteerder de publisher geen toegang heeft verleent tot zijn affiliate programma. Hier kan geen commissie aan verdiend worden.