Adverteerder

Een shop of service aanbieder met een affiliate program.

Advertorial

Content geschreven door de adverteerder die 1 op 1 overgenomen wordt op de website van de publisher.

Affiliate

Een vorm van internet marketing waar adverteerders hun partners (affiliates ) belonen voor de door hen gegenereerde sales.

Affiliate Links

Een specifieke URL met een adverteerder's ID of naam. De affiliate link kan worden toegevoegd aan content die gaat over een product of dienst en leidt naar een pagina op de adverteerder's website die het product of de dienst promoot. Affiliate links worden gebruikt om de traffic, die naar de adverteerder'€™s website gaat, vast te leggen.

Blacklisted Click

Een blacklisted click is een click waarbij de adverteerder de publisher geen toegang heeft verleent tot zijn affiliate programma. Hier kan geen commissie aan verdiend worden.

Blogpost

Een algemene omschrijving van een native of branded artikel, specifiek door bloggers.

Branded Content

Het schrijven van een artikel of plaatsen van een link waar de naam van de adverteerder direct zichtbaar is en waar is aangegeven dat het in opdracht van de adverteerder is geschreven.

Commissie

Het % van een sale dat als beloning door een adverteerder wordt gegeven, of een vaste vergoeding voor een sale.

Copywriting

Het laten schrijven van een blogpost of artikel voor op de website of blog van de adverteerder. De adverteerder laat een externe partij haar visie geven op een onderwerp.

CR

Conversie Ratio; het percentage van de clicks dat tot een sale heeft geleid.

Domein Autoriteit

Domein autoriteit is een nummer van 1 tot 100 wat de waarde van je website aangeeft. De hoogte van het cijfer geeft een indicatie van je posities in zoekmachines.

eCPC

Effective Cost Per Click; effectieve inkomen per click.

eCPMC

Effective Cost Per Monetized Click; effectieve inkomen per monetized click.

Favoriete Brands

Blogs en websites kunnen een lijst in hun sidebar plaatsen waarin zijn hun favoriete shops of brands weergeven. In deze selectie krijgen adverteerders en brands de mogelijkheid gepromoot te worden door influencers.

Gesponsorde Artikelen / Editorial

Een uniek en authentiek geschreven artikel in opdracht van de adverteerder, met verwijzing naar de adverteerder en waarvoor de adverteerder betaald heeft.

Link

Een link is een verwijzing van de ene naar de andere pagina. Door te klikken opeen stukje tekst of een afbeelding kan een gebruiker naar een andere pagina verwezen worden. Dit kan binnen de eigen site of naar een andere (externe) site.

Link Building

Het toevoegen van links aan een website met als doel SEO verhoging door backlinks te verkrijgen en/of traffic te krijgen uit relevante onderwerpen die hoog scoren op het onderwerp waarop gezocht wordt.

Links Opnemen in Bestaande Content

Het toevoegen van content en links aan bestaande artikelen die goed zijn geschreven en over het onderwerp gaan of kunnen gaan. Dit kunnen ook verwijzingen zijn naar een al bestaand artikel.

MCR

Monetized Conversie Ratio; Leads per monetized click.

Monetized Click
Een monetized click is een click waarbij een affiliate link is gevonden, deze click kan commissie opleveren.

MR

Monetization Rate; percentage van clicks waarover geld verdiend kan worden.

Native Content

Het linken en verwijzen naar een adverteerder'€™s website zonder dat de naam van de adverteerder direct zichtbaar is of genoemd wordt.

Network

Affiliate netwerk, een platform waarin publisher en adverteerders samenwerken op commissie basis.

Nieuwsbrief

Het versturen van branded of native artikel naar de lezers van een blog of website.

Persbericht

Het plaatsen van een bericht over een adverteerder direct op de website van de publisher.

Product Review

Het schrijven van een artikel over een product of dienst en de voordelen en nadelen van gebruik ervan toelichten, soms ten opzichte van concurrenten.

Publisher

Website of app met links naar een adverteerder.

Social Media Mention

Het plaatsen van een bericht met een afbeelding, met of zonder link naar een adverteerder. Dit kan op bijvoorbeeld Twitter, Facebook, Tumblr, Instagram, Snapchat, Pinterest, Google+ or LinkedIn.

Source Website

De bron website waar een bezoeker vandaan komt.

Source URL

De bron webpagina waar een bezoeker vandaan komt.

Storytelling

Het vertellen van een persoonlijk verhaal over een bedrijf of dienst zonder het direct aan te prijzen en een link te vermelden. Deze wordt geplaatst op de website van de adverteerder.

Target URL

De webpagina waar de bezoeker naartoe is gestuurd.

Target Website

De website waar de bezoeker naartoe is gestuurd.

Video

Het maken van een filmpje over het product of de dienst van de adverteerder. Deze wordt geplaatst op YouTube en dit kan in combinatie met een social media mention.

Win Acties

Het plaatsen van een artikel met als doel promotie van het product of de dienst door iets weg te geven aan de lezer. De adverteerder stelt hiervoor prijzen ter beschikking.