Skip to main content
Hoe maak ik affiliate links?

Geld verdienen met het plaatsen van affiliate links? LinkPizza biedt verschillende tools om affiliate links te maken.

Sharon Jonker avatar
Written by Sharon Jonker
Updated over a week ago

Verwijs je in je content regelmatig naar online producten of shops? Door affiliate links te gebruiken in relevante posts, ontvang jij automatisch een vergoeding over de door jou verkochte producten. LinkPizza ondersteunt duizenden adverteerders, dus is er voor iedere post wel een passende brand!

Let op: om werkende affiliate links aan te maken, moet je account goedgekeurd zijn voor affiliate samenwerkingen. Na goedkeuring ontvang je een mail zodra je een account hebt aangemaakt en een representatief kanaal hebt toegevoegd.

Automatische affiliate links op websites of blogs

Heb jij een blog of website? Installeer onze LinkPizza plugin of het script voor automatische affiliate links. Onze plugin checkt alle links op jouw website en maakt hier affiliate links van indien je linkt naar een merk met een aangesloten affiliate programma.

Affiliate links voor social media

Wil je affiliate links delen op social media, zoals in de swipe-up van je Story of op Facebook? Gebruik onze tools om affiliate links aan te maken. Je hebt twee manieren:

  • Link Shortener
    Vul de website van het merk dat je wilt promoten in bij de Link Shortener en selecteer het kanaal waar je de affiliate link wilt plaatsen. Klik op 'controleer' en hij geeft aan of het gaat om een aangesloten adverteerder (is te monetizen). Klik vervolgens op shorten link om een verkorte affiliate link aan te maken. Deze link kun je vervolgens delen op je socials en website. Het oranje dollarteken laat nogmaals zien dat het om een affiliate link gaat.

  • Chrome Extensie
    Download de Chrome Extensie, log in en ga naar de website waarvan je een affiliate link wilt maken. Check eerst of de link is aangesloten bij ons netwerk door op het LinkPizza-icoontje in je browserbalk te klikken. Er opent een venster met de gevonden links op de pagina. Als er een oranje dollarteken achter staat, is de link te promoten op affiliate basis. Om een verkorte affiliate link te maken klik je vervolgens met je rechtermuisknop op hetzelfde LinkPizza-icoontje en kies je voor 'create shortened link'. De affiliate link wordt dan meteen naar je klembord gekopieerd.

Tip: controleer of je affiliate link werkt door erop te klikken en te kijken of hij tussen je Clicks komt te staan. Bij eigenschappen komt een dollar-teken te staan als het een affiliate link is.

Did this answer your question?