All Collections
Nederlands
Adverteerders
Wat kan mijn merk bereiken met influencer marketing?
Wat kan mijn merk bereiken met influencer marketing?

adverteerders, bereik, campagne, vindbaarheid, engagament, conversie

Klaas Joosten avatar
Written by Klaas Joosten
Updated over a week ago

Er bestaan vier soorten campagne doelstellingen, die je als merk kan bereiken via influencers zoals:  Bereik, Vindbaarheid, Engagement en Conversie. Elke campagne doelstelling heeft zijn eigen meetbare eigenschappen (KPIs).

1. Bereik (naamsbekendheid)
Zorg voor meer bereik- en naamsbekendheid van je merk of dienst binnen de door jou gekozen doelgroep. Doordat je influencers verhalen vertellen via posts of stories en dus  je merk promoten stijgt de bekendheid en bereik van je merk onder de volgers van de influencers. Adverteerders krijgen de positieve en unieke associatie van de influencers.

2. Vindbaarheid
De content van de influencers zorgt ervoor dat je product of dienst beter gevonden wordt via zoekmachines. Dit bereiken de influencers voor je door het schrijven van Unieke (SEO-vriendelijke) artikelen, of het maken van vlogs, en het plaatsen van relevante links in de content. Deze links zijn goed voor het backlinkprofiel van je website. 

3. Engagement
Influencers zorgen voor interactie met je doelgroep. Door het schrijven van productreviews, plaatsen van socialmedia-posts en het opzetten van winacties. Engagement kan bestaan uit likes, shares en comments. 

4. Conversie
Als je kiest voor conversie dan richt de content, gecreëerd door influencers, zich op het krijgen van nieuwe klanten, inschrijvingen of verkopen. De influencers leven zich in om de content aan te laten sluiten bij de behoeftes die zij hebben ondervonden of ondervinden.

*Het ene doel sluit het andere niet uit. Echter is het goed om je prioriteiten te stellen zodat je weet en kunt meten wanneer de campagne voor jou succesvol is.

Campagne starten

Did this answer your question?