All Collections
Nederlands
Adverteerders
Hoe kies ik de juiste influencers voor mijn campagne?
Hoe kies ik de juiste influencers voor mijn campagne?

adverteerder, adverteerders, bereik, doelstellingen, categorieën, website, youtube, instagram, demografie, DA, domainauthority,

Klaas Joosten avatar
Written by Klaas Joosten
Updated over a week ago

Bij het kiezen van de juiste influencers voor je campaign kun je jezelf als beste eerst de volgende vraag stellen: Welke doelgroep wil ik bereiken met mijn campagne? Vanuit die vraag kun je aan de slag gaan met het zoeken van influencers. In ons systeem heb je een aantal filters om te zoeken naar de juiste doelgroep:

  • Product: post, review of link

  • Kanaal: Website, YouTube of Instagram

  • Demografie

  • Categorie influencer

  • Bereik

  • Domain Autority

Je kunt meteen vanuit het systeem aan de slag gaan of eerst je doelgroep op basis van de filters op een papiertje uittekenen of in een Excel-sheet verwerken. 

Hieronder zullen wij uitleggen wat de diverse onderdelen inhouden.

1. Product: post, review of link
Eerst kies je welk product je wilt inzetten. De opties zijn een post (bijvoorbeeld een artikel, Instagram post of video), een review en link. Een post en review bestaan uit unieke content, geproduceerd door de influencer. Bij een review test de influencer het daadwerkelijke product of de dienst uit. Voorwaarde is daar dat je deze ter beschikking stelt. Met een link wordt link plaatsing in een bestaand artikel bedoeld, deze is alleen beschikbaar voor websites, niet voor social media.

2. Kanaal: Website, YouTube of Instagram
Daarna kies je op welk kanaal je influencers zoekt: Website, YouTube of Instagram. Denk hierbij ook aan je doel: voor vindbaarheid zijn met name websites geschikt en voor engagement en brand awareness juist Instagram-kanalen. Wil je een volledige productbeschrijving? Dan kan YouTube voor jou het meest geschikte kanaal zijn.

3. Demografie
Bij LinkPizza kun je heel specifiek targetten op de demografie. Hierdoor wordt het heel makkelijk om de doelgroep die je voor ogen hebt ook daadwerkelijk te bereiken. In het systeem kun je kiezen uit de volgende filters:

  1. Geslacht: man, vrouw of mix van beide

  2. Leeftijd: 13 t/m 65+ (7 tussenliggende opties)

4. Categorie influencer
Kies categorieën die passen bij jouw product of merk.Ben je een reisorganisatie of wil je een reisproduct promoten? Zoek dan influencers in de categorie 'reizen'.

Wil je een breder bereik genereren? Kijk dan ook naar categorieën buiten je eigen categorie. Het is ook goed om te kijken gelijkgestemden in andere categorieën. Kinderbedden passen prima onder shopping, maar ook onder familie & ouderschap en huis&tuin. 

(Verwijzen naar de marktplaats)

5. Bereik
Tenslotte kun je kiezen hoeveel bereik je wil genereren met je campagne. Als je veel bereik wil creëren dan kom je automatisch uit bij de grotere influencers. Wil je een Instagram-story met link plaatsen? Dan moet het kanaal minimaal 10.000 volgers hebben, anders is de functie niet beschikbaar. Vergeet echter niet dat meerdere influencers met een lager bereik soms een hoger engagement hebben en samen ook een groot bereik. 

Bij LinkPizza kun je kiezen uit de volgende bereikopties:

0 - 5.000
5.001 - 10.000
10.001 - 25.000
25.001 - 50.000
50.001 - 100.000
100.001 - 250.000
250.001 - 1.000.000
1.000.001 - 5.000.000
5.000.001+

6. Domain Authority
Eenmaal gefilterd op   websites kun je aangeven aan welke minimale Domain Authority deze website moet voldoen.

Voor alle onderdelen een keuze gemaakt? Vul ze in bij het aanmaken van een nieuwe campagne!

Did this answer your question?