Lukt het niet om je Instagram-kanaal te koppelen? Dan zijn er een aantal stappen die je kunt volgen om het probleem op te lossen.

Om je Instagram-kanaal te kunnen koppelen, is het belangrijk om te checken of jouw kanaal is omgezet in een bedrijfsprofiel en of deze is gekoppeld aan een Facebook-pagina. Dit doe je als volgt:

Stap 1: je Instagram-kanaal omzetten in een bedrijfsprofiel

1. Ga naar je profiel en tik op het icoontje met 3 horizontale streepjes rechtsboven
  2. Selecteer 'Instellingen'.
  3. Selecteer 'Account'.
  4. Selecteer 'Overschakelen naar professioneel account'. We raden aan je bedrijfsaccount te koppelen aan een Facebook-pagina die is gekoppeld aan je bedrijf.
  5. Voeg informatie toe, zoals de categorie van je bedrijf of account en contactgegevens.
  6. Kies 'Klaar'.

Stap 2: je Instagram-kanaal koppelen aan een Facebook-pagina

1. Ga naar je profiel.
  2. Selecteer 'Profiel bewerken'.
  3. Selecteer 'Pagina' onder Bedrijfsinformatie.
  4. Kies een pagina uit je pagina's waarmee je wilt koppelen of kies 'Een nieuwe Facebook-pagina maken'.

Probeer vervolgens je Instagram-kanaal opnieuw te koppelen.

Werkt dit niet? Dan zou je als laatste de oplossingen uit dit artikel kunnen proberen. Hierbij moet je in plaats van 'Supermetrics' LinkPizza lezen. Soms kan het ook helpen om je kanaal terug te zetten naar een persoonlijk profiel en vervolgens weer naar een bedrijfsprofiel om te zetten en de Facebook-pagina opnieuw toe te voegen.