Wat kun je met LinkPizza?

Hierbij een overzicht van alles wat LinkPizza te bieden heeft voor adverteerders

Klaas Joosten avatar
Written by Klaas Joosten
Updated over a week ago

Bij LinkPizza kun je influencers inzetten om doelstellingen zoals: branding, engagement, vindbaarheid of conversie van je merk te verbeteren. In ons platform selecteer je eenvoudig influencers en beheer je je campagne van de oplevering van de preview tot het inzicht in resultaten op één plek.

Marktplaats

In onze marktplaats vind je de mediakits van alle influencers en publishers met een openbare mediakit. Deze influencers kun je op jouw campagne laten pitchen of kun je privé uitnodigen voor jouw campagne. Om de juiste influencers te vinden, maak je gebruik van de filters. Hiermee kun je filteren op type kanaal, bereik, demografie, categorie, product en keywords.

Mediakit

Door op een kanaal te klikken, ga je naar de mediakit hiervan. Dit is een overzicht van informatie over het kanaal, zoals welke producten ze aanbieden en voor welke prijs, statistieken en demografie. Met behulp van deze informatie kun je beslissen of je een samenwerking met deze influencer past bij jouw campagne.

Campagnes

Zodra je in LinkPizza een publieke campagne hebt aangemaakt en deze door ons is goedgekeurd, verschijnt deze in het campagne-overzicht. Hier zien influencers en publishers welke campagnes er beschikbaar zijn. Door op de campagne te klikken, ga je naar de briefing. Bij het aanmaken van de campagne kies je de voorwaarden, zoals het type kanaal of het minimale bereik. Alleen de influencers en publishers die aan de gestelde voorwaarden voldoen, kunnen pitchen met hun vraagprijs.

Campagne-overzicht

Zodra er pitches binnenkomen, vind je in LinkPizza hiervan een overzicht terug onder jouw campagne. Met behulp van de filters kun je bepalen welke informatie je direct wilt zien van de kanalen. Vink hier de gegevens aan die voor jouw campagne interessant zijn, zodat je de influencers in dit overzicht al met elkaar kunt vergelijken. Kijk bijvoorbeeld naar het bereik als je op zoek bent naar branding en naar het DA of de TrustFlow wanneer je je vindbaarheid wilt verbeteren. Je kunt per pitch doorklikken naar de bijbehorende mediakit.

Opdracht

Door op de naam van de influencer onder ‘opdracht’ te klikken, ga je naar de bijbehorende opdrachtpagina. Hier vind je de motivatie in de vorm van een pitch. Je kunt deze pitch beoordelen door hem te accepteren, te weigeren of een tegenbod uit te brengen. Door te onderhandelen kun je vaak tot een betere deal komen. Je kunt met de influencer communiceren via het tab ‘Bericht’. Nadat je de pitch hebt goedgekeurd en de samenwerking hebt geaccepteerd, is de opdracht in een aantal stappen verdeeld. Allereerst levert de influencer een preview op die jij kunt beoordelen. Nadat je deze hebt goedgekeurd, ontvang je een factuur en wordt de content geplaatst. Vervolgens levert de influencer het uiteindelijke product op, ook wel de final genoemd. Nadat deze is goedgekeurd, wordt de influencer uitbetaald en is de opdracht afgerond. 

Resultaten: content & statistieken

Content

Het verschilt per kanaal welk type content de influencers opleveren. Voorbeelden zijn reviews, posts, links in een bestaande post en Stories. Indien afgesproken, kun je deze content als bedrijf delen of hergebruiken op je eigen kanalen.

Statistieken

Tijdens en na afloop van de campagne kun je de statistieken terugvinden op opdracht- en campagneniveau. Op deze manier kun je bij LinkPizza de resultaten van je campagne op de voet blijven volgen. Via een koppeling halen wij de statistieken namelijk automatisch op bij de influencer of publisher. Welke statistieken je kunt terugvinden, hangt af van de metrics die je hebt gekozen tijdens het aanmaken van de campagne. Voorbeelden van metrics zijn views, clicks, leads, likes en comments. Als een influencer het LinkPizza-script heeft geïnstalleerd, kunnen we ook reads ophalen. Een read betekent dat iemand langer dan 15 seconden op de pagina is gebleven. Hierdoor is de kans groter dat de content ook echt gelezen is. Bij website content kun je vaak na een lange periode nog steeds traffic terugvinden in de statistieken, zoals in dit voorbeeld van Karwei.

Aan de slag met LinkPizza?

Enthousiast geworden om met LinkPizza aan de slag te gaan? Bekijk dan ook de video over het aanmaken van een campagne. Kunnen we je helpen bij het opzetten van een campagne of heb je andere vragen? Laat het ons weten via de chat op LinkPizza.com. We helpen je graag verder.

Did this answer your question?