All Collections
Nederlands
Adverteerders
Kan ik een affiliate campagne starten met influencers?
Kan ik een affiliate campagne starten met influencers?

Lees meer over de mogelijkheden om influencers op affiliate (commissie) basis te vergoeden bij een samenwerking.

Shannon ten Hagen avatar
Written by Shannon ten Hagen
Updated over a week ago

Wanneer je een affiliate programma hebt bij één van de netwerken (zoals Awin, Daisycon en TradeTracker) waarmee wij een koppeling hebben, kun je een affiliate vergoeding toevoegen in de campagne. Let op: dit is altijd in combinatie met een barter en/of fixed fee als vergoeding, het is helaas niet mogelijk om volledig op affiliate basis een campagne te starten.

Wel kun je het toevoegen van een affiliate vergoeding gebruiken in de onderhandeling en op basis hiervan wellicht een goedkopere fixed prijs afspreken als de influencer hiervoor openstaat.

Hoe voeg ik een affiliate vergoeding toe aan mijn campagne?

  1. Zorg dat LinkPizza als publisher is goedgekeurd voor het affiliate programma in één van de netwerken waarmee wij een koppeling hebben (Awin, Daisycon, TradeTracker, Partnerize, CJ, Rakuten en Webgains).

  2. Voeg bij het aanmaken van een campagne onder het kopje 'Voorwaarden' de link toe naar de bijbehorende website. Als er een affiliate programma herkend wordt, verschijnt er automatisch een oranje dollarteken.

  3. Onder het kopje 'Vergoedingsmodel' vink je 'Sta affiliate links toe' aan.

  4. Benoem duidelijk in de briefing dat influencers via onze affiliate tool (link shortener) een affiliate link kunnen aanmaken en deze kunnen delen bij de content om op basis van sales een vergoeding te ontvangen.

  5. Wil je een verhoogde commissie aanbieden? Zorg dan dat je dit via het netwerk hebt ingesteld voor LinkPizza (niet mogelijk op influencer niveau).

Heb je een affiliate programma maar zit deze niet aangesloten bij één van de netwerken waarmee LinkPizza een koppeling heeft?

Dan is het helaas niet mogelijk om een affiliate vergoeding toe te voegen aan je campagne of dit voor te stellen bij onze influencers. Wij vinden het belangrijk dat alle statistieken en vergoedingen in LinkPizza zichtbaar zijn en vanuit ons worden uitgevoerd om 100% transparantie en support te kunnen bieden. Daarnaast rekenen wij op alle vergoedingen commissie, zo ook op de affiliate vergoeding.

Did this answer your question?