Wat is engagement rate?

Lees meer over wat engagement ratio betekent en waarom wij dit een belangrijke metric vinden bij samenwerkingen.

Sharon Jonker avatar
Written by Sharon Jonker
Updated over a week ago

De engagement rate is een maatstaf die in social media marketing wordt gebruikt om te om te bepalen hoe betrokken het publiek is bij een bepaalde post of campagne. De engagement rate is eigenlijk een soort rapportcijfer voor hoe goed jouw posts het doen op social media.

Het laat zien hoeveel van jouw volgers echt iets doen met wat jij post. Bijvoorbeeld, hoeveel mensen geven jouw post een like, delen het, of laten een reactie achter? Dit wordt allemaal opgeteld, gedeeld door het totaal aantal volgers dat je hebt en dan vermenigvuldigd met 100.

Engagement rate = Gemiddeld aantal interacties op een post / Totaal aantal volgers * 100%


De engagement rate is eigenlijk een meetlat voor hoe aantrekkelijk en relevant je posts zijn voor je volgers. Het gaat niet alleen om hoeveel mensen je content zien, maar vooral om hoeveel mensen de moeite nemen om te reageren, liken of delen. Het geeft je dus een idee hoe goed je bericht, campagne of strategie werkt om je publiek te bereiken en betrokken te krijgen.

Waarom is de engagement rate zo belangrijk?
Meer interactie betekent vaak dat mensen jou als persoon meer vertrouwen en trouw blijven. Daarnaast kan het zorgen voor meer zichtbaarheid op social media, omdat algoritmen vaak inhoud belonen die hoge betrokkenheid genereert. Kortom, het is een cruciale factor voor succes in marketing en communicatie en daarom een enorm belangrijk gegeven voor bedrijven.

Did this answer your question?