Waarom is mijn lead niet gemeten?

Lees meer over de oorzaken waardoor een lead verloren gaat of niet gemeten wordt.

Sharon Jonker avatar
Written by Sharon Jonker
Updated over a week ago

Is er een bestelling geplaatst via jouw affiliate link, maar zie je deze bestelling niet als lead terug in je leads overzicht? Dit kan verschillende redenen hebben. Het kan allereerst zijn dat een lead niet direct zichtbaar is, dit kan maximaal 24 uur duren. Wees dus geduldig als de lead pas net is gezet en kijk de volgende dag nog eens.

Daarnaast kan de plek waarop je de affiliate link hebt gedeeld ervoor zorgen dat de lead niet goed gemeten is. Wanneer een affiliate link wordt gedeeld via social media, zoals Instagram of TikTok, zitten gebruikers vaak al in een app. Hierdoor kan het zijn dat de cookie verloren gaat wanneer zij de link openen en deze weer in een andere app of browser wordt geopend. Over het algemeen worden links op websites het beste gemeten.

Tot slot kan het zijn dat jouw volger tussen het klikken op de affiliate link en het afrekenen van de bestelling gezocht heeft naar een kortingscode. Deze kortingscodewebsites maken ook gebruik van affiliate links, waardoor de lead aan hun wordt toegekend wanneer de gebruiker via hun website op een kortingscode klikt.

Helaas hebben wij geen invloed op de bovenstaande situaties en kunnen we hierin dus niet veel betekenen. Alle informatie die jij in je dashboard ziet, is ook de informatie die wij krijgen vanuit de affiliate netwerken.

Wat kan ik doen als een lead niet is gemeten?

Voor leads met een geringe waarde kunnen wij helaas geen contact opnemen met het betreffende affiliate programma. Bij leads met een orderwaarde vanaf €1.000,- kun je contact opnemen via onze chat en zullen wij een melding maken. Hiervoor hebben we de volgende informatie van je nodig:

• Tijdstip en datum van de klik

• Tijdstip en datum van de bestelling

• Ordernummer

• Orderwaarde

• Plek waar de affiliate link is gedeeld

Vervolgens gaat het betreffende affiliate programma erover of zij de lead alsnog aan jou zullen toekennen.