All Collections
Nederlands
Adverteerders
Op welke manier kan ik een influencer vergoeden?
Op welke manier kan ik een influencer vergoeden?

Lees hier welke vergoedingsmodellen mogelijk zijn in LinkPizza.

Shannon ten Hagen avatar
Written by Shannon ten Hagen
Updated over a week ago

Wanneer je een samenwerking aangaat met een influencer promoot de influencer jouw product of dienst in ruil voor een vergoeding. Er zijn verschillende mogelijkheden om een influencer te vergoeden, namelijk:

Barter

Bij het vergoedingsmodel 'barter' vergoed je de influencer door een gratis product/dienst aan te bieden. De influencer krijgt dit product toegestuurd of kan dit product zelf bestellen met een shoptegoed of een 100% kortingscode.

Bedrag

Bij het vergoedingsmodel 'bedrag' stel je een financiële vergoeding beschikbaar voor de influencer. Samen met de influencer spreek je af hoe hoog de vergoeding zal zijn die hij/zij ontvangt. Na afloop van de samenwerking wordt de influencer uitbetaald.

Barter + bedrag

Bij het vergoedingsmodel 'barter + bedrag' ontvangt de influencer zowel een barter als een financiële vergoeding.

CPM

Bij het vergoedingsmodel 'CPM' wordt de influencer vergoed op basis van het aantal behaalde views binnen 28 dagen na plaatsing. Voorafgaand aan de samenwerking spreek je met de influencer af hoeveel views hij/zij gaat behalen tegen welk bedrag. Het uiteindelijke bedrag dat wordt afgesproken is het maximaal afgesproken budget. De influencer gaat door middel van contentplaatsingen het afgesproken aantal views proberen te behalen. Lukt het de influencer niet om binnen 28 dagen de afgesproken views te behalen, dan wordt hij/zij alleen betaald voor de views die daadwerkelijk behaald zijn. Zijn er bijvoorbeeld 10.000 views afgesproken en zijn er maar 8.000 views behaald? Dan betaal je de influencer 80% van het afgesproken budget. Zijn er 12.000 views behaald in plaats van 10.000 views? Dan betaal je de influencer het afgesproken maximum bedrag: je betaalt dus nooit meer dan wat er is afgesproken.

Affiliate

Naast bovenstaande vergoedingen is een vergoeding op basis van sales ook mogelijk. Bij een contentsamenwerking is alleen vergoeden op basis van affiliate niet mogelijk, maar je kunt dit wel aanbieden naast een vaste vergoeding als barter of bedrag. Wanneer je influencers wil vergoeden op basis van affiliate is het belangrijk om aangesloten te zijn bij één van onze aangesloten affiliate netwerken (Awin, Daisycon, Tradetracker, CJ, etc.). Hierna kun je LinkPizza goedkeuren in dit netwerk, waarna je in onze lijst met affiliate programma's komt te staan. Zodra je bent toegevoegd aan onze programma's in LinkPizza, kunnen influencers affiliate linkjes aanmaken voor jouw website. Wanneer er een aankoop wordt gedaan via deze linkjes, wordt dit geregistreerd in LinkPizza en het affiliate netwerk en ontvangt de influencer een commissie voor de aankoop.

Let op: bij iedere samenwerking betaal je een commissie over de vergoeding (commissiepercentage afhankelijk van het abonnement). Dit geldt voor iedere vorm van vergoeding.

Did this answer your question?