Waarom 0% commissie?

Ik zie leads zonder commissie in mijn dashboard. De mogelijke redenen leggen we hier uit.

Klaas Joosten avatar
Written by Klaas Joosten
Updated over a week ago

Het kan zijn dat je een lead ziet in het dashboard/overzicht van LinkPizza. Dit kan verschillende redenen hebben. Het ligt veelal aan de voorwaarden of tracking van het desbetreffende programma.

Pixel

Sommige adverteerders hebben een (tijdelijke) fout in hun pixel. Dit kan betekenen dat er niet bestaande of incorrecte leads worden geregistreerd . Bijvoorbeeld wanneer een bezoeker de “Bedankt voor uw bestelling pagina” ververst. De pixel meet dan een nieuwe lead, die geen nieuwe lead is.

Artikel zonder commissie

Op sommige artikelgroepen krijg je geen commissie. Bijvoorbeeld een artikel in de sale bij de Bijenkorf.

Cookietijd

Sommige programma’s laten alle leads zien. Ook wanneer een lead een bestelling heeft geplaatst die buiten de cookietijd valt. In dit geval is er dus wel een bestelling geplaatst, maar omdat die buiten de cookietijd valt, is er geen commissie. Dit was onder andere het geval bij Albert Heijn.

Het ligt nooit aan de plugin van LinkPizza die je gebruikt om je website te monetizen.