Hoe start ik met affiliate marketing?

Lees meer over hoe je begint met affiliate marketing om hier uiteindelijk geld mee te kunnen verdienen.

Shannon ten Hagen avatar
Written by Shannon ten Hagen
Updated over a week ago

Via LinkPizza is het mogelijk om met ruim 5.300+ merken samen te werken op affiliate basis. Wanneer iemand via jouw affiliate link een aankoop doet, ontvang jij daar commissie over. Hoe start je hiermee?

1. Schrijf je in als influencer

Schrijven je in als influencer, dit is volledig gratis. Bij het inschrijven vul je een aantal gegevens in, zoals je voor- en achternaam, e-mailadres en je maakt een wachtwoord aan.

2. Voeg kanalen toe

Om te starten met affiliate marketing moet je aan een aantal voorwaarden voldoen, waaronder de voorwaarde dat je moet kunnen aantonen dat je kanalen hebt of gebruikt die relevant zijn voor aangesloten adverteerders. De kanalen waarop jij aan de slag wilt gaan met affiliate marketing, voeg je in LinkPizza toe ter beoordeling. Wij beoordelen de kanalen en indien goedgekeurd kennen wij een affiliate rol toe.

3. Aan de slag

Na goedkeuring kun je direct aan de slag met het aanmaken van affiliate links. De affiliate links maak je aan via onze link shortener en kan je vervolgens delen op de bij ons bekende kanalen. Heb je een website? Dan kun je de LinkPizza plugin installeren voor automatische affiliate links.

Wanneer iemand op jouw link klikt of iets aankoopt via jouw link, dan kan je dit terugzien in je affiliate statistieken in LinkPizza. Wanneer iemand iets aankoopt via jouw link dan verdien je hier een percentage aan commissie over. Hoe meer aankopen via jouw link, hoe meer je dus kan verdienen!