All Collections
Nederlands
Influencers & publishers
Hoe vul ik mijn Instagram mediakit volledig in?
Hoe vul ik mijn Instagram mediakit volledig in?

Instagram, Instagram business account, professioneel account, mediakit invullen, kanaal, marktplaats

Sharon Jonker avatar
Written by Sharon Jonker
Updated over a week ago

Ben jij een Instagrammer en wil je geld verdienen aan het creëren van authentieke content voor onze adverteerders? Zorg ervoor dat je mediakit volledig is ingevuld! Lees hieronder hoe je dit stap voor stap doet.

Lees ook hoe je stap voor stap je website, podcast, Facebook, TikTok, Pinterest, Twitter, YouTube of UGC mediakit invult.

Als je je hebt ingeschreven op ons platform, dan kun je toegevoegd worden aan onze marktplaats. Zodra je hiervoor bent goedgekeurd, kun je pitchen op campagnes en kunnen adverteerders jou vinden voor opdrachten. Hiervoor dien je een kanaal toe te voegen.

Om goedgekeurd te worden, moet je mediakit volledig zijn ingevuld. Lees hieronder hoe je dit stap voor stap doet.

Klik op 'mediakit aanpassen' en kies voor 'wijzig' bij het kanaal dat je wilt gaan aanpassen.

Instagram koppeling

Wanneer je jouw kanaal hebt toegevoegd, kun je beginnen met het invullen van je mediakit. Als eerste stap koppel je je Instagram-kanaal. Let op: hiervoor heb je een professioneel account nodig welke is gekoppeld aan een Facebook bedrijfspagina. Met deze koppeling worden de statistieken in je mediakit automatisch geüpdatet. Bekijk het stappenplan voor extra uitleg over het koppelen. Lukt het koppelen niet? Neem contact met ons op via de chat!

Demografie

Bij de demografie vul je de demografische gegevens (geslacht en leeftijd) in van jouw doelgroep. Deze gegevens kun je terugvinden in jouw professionele dashboard.

Producten en tarieven

Bij producten voeg je jouw tarieven toe met een voorbeeld-URL. Deze tarieven zijn vraagprijzen, maar bij een samenwerking is er altijd ruimte om te onderhandelen. Vul ook in hoeveel interacties (reacties en likes) je verwacht op de post.

Categorieën

Vul de categorieën in van jouw Instagram. Kies (sub)categorieën die goed bij je kanaal aansluiten en waar je voldoende content over plaatst.

Omschrijvingen en zichtbaarheid in de Marktplaats

Geef een omschrijving van jouw Instagram. De korte omschrijving wordt getoond in de marktplaats en de volledige omschrijving in je mediakit: beide zijn even belangrijk! Geef daarnaast aan of je getoond wilt worden in onze marktplaats. Selecteer een afbeelding om in te stellen als logo voor in onze Marktplaats. Dit logo is de afbeelding die adverteerders te zien krijgen en welke zichtbaar wordt op jouw mediakit.

Biografie en profielfoto
Een mediakit is pas volledig met biografie en foto. Voeg deze toe in je account. Je biografie wordt getoond in je mediakit en geeft een goed beeld van de persoon achter het kanaal. Liever niet persoonlijk? Een logo als foto en een biografie over je kanaal is ook prima!

Voorwaarden en goedkeuring aanvragen
Heb je je mediakit compleet ingevuld en voldoet je pagina aan alle voorwaarden? Vergeet dan als laatste stap niet om goedkeuring aan te vragen! Zo worden wij op de hoogte gesteld dat we je kanaal moeten keuren.

Mediakit aanpassen
Je kunt je mediakit hier aanpassen. Klik op het kanaal dat je wilt aanpassen (in dit geval je Instagram-kanaal). Pas als je alle stappen hebt doorlopen en alles is ingevuld, is je mediakit volledig.

Bekijk ook een voorbeeld van een compleet ingevulde mediakit:

Succes!

Did this answer your question?