Heb jij een actieve Facebookpagina en wil jij geld verdienen met het creëren van gesponsorde content voor onze adverteerders? Zorg ervoor dat je mediakit volledig is ingevuld! Lees hieronder hoe je dit stap voor stap doet.

Lees ook hoe je stap voor stap je website, Instagram, Twitter, TikTok of YouTube mediakit invult.

Als je een kanaal hebt toegevoegd aan je account, kun je je aanmelden voor de marktplaats. Zodra je hiervoor bent goedgekeurd, kun je pitchen op campagnes en kunnen adverteerders jou vinden voor opdrachten. 

Om goedgekeurd te worden, moet je mediakit volledig zijn ingevuld. Lees hieronder hoe je dit stap voor stap doet.

Klik op 'mediakit aanpassen' en kies voor 'wijzig' bij het kanaal dat je wilt gaan aanpassen.

Facebook koppeling
Als eerste stap voeg je je Facebookpagina toe door je in te loggen met het account waar de pagina aan gekoppeld is. Via deze koppeling meten wij het bereik en kunnen adverteerders op je mediakit zien dat je account en data is geverifieerd.

Product en prijs
Bij producten voeg je jouw producten en tarieven toe met een voorbeeld-URL. Deze tarieven zijn vraagprijzen, maar bij een samenwerking is er altijd ruimte om te onderhandelen. Vul ook in hoeveel interacties (reacties, likes en shares) je verwacht op het product.

Categorieën toevoegen
Vul de categorieën in van jouw Facebookpagina. Kies (sub)categorieën die goed bij je kanaal aansluiten (maximaal 7).

Omschrijving, logo en screenshot
Geef een omschrijving van jouw Facebookpagina. De korte omschrijving wordt getoond in de marktplaats en de volledige omschrijving in je mediakit. Beide zijn even belangrijk! Voeg daarna een logo toe en controleer je screenshot.

Biografie
Een mediakit is pas volledig met biografie en foto. Voeg deze toe in je accountinstellingen. Je biografie wordt getoond in je mediakit en geeft een goed beeld van de persoon achter het kanaal. Liever niet persoonlijk? Een logo als foto en een biografie over je kanaal is ook prima!

Voorwaarden en goedkeuring aanvragen
Heb je je mediakit compleet ingevuld en voldoet je pagina aan alle voorwaarden? Vergeet dan als laatste stap niet om goedkeuring aan te vragen! Zo worden wij op de hoogte gesteld dat we je kanaal moeten keuren.

Mediakit aanpassen
Je kunt je mediakit hier aanpassen. Klik op het kanaal dat je wilt aanpassen (in dit geval je Facebookpagina). Pas als je alle stappen hebt doorlopen en alles is ingevuld, is je mediakit volledig.

Bekijk ook een voorbeeld van een compleet ingevulde mediakit:

Succes!

Did this answer your question?