Ben je een YouTuber en wil je geld verdienen met het creëren van gesponsorde video's voor onze merken? Zorg ervoor dat je mediakit compleet is! Lees hieronder hoe je dit doet.

Lees ook hoe je stap voor stap je website, Instagram, Twitter, Facebook of TikTok mediakit invult.

Als je een kanaal hebt toegevoegd aan je account, kun je je aanmelden voor de marktplaats. Zodra je hiervoor bent goedgekeurd, kun je pitchen op campagnes en kunnen adverteerders jou vinden voor opdrachten. 

Om goedgekeurd te worden, moet je mediakit volledig zijn ingevuld. Lees hieronder hoe je dit stap voor stap doet.

YouTube koppeling

Als eerste stap koppel je met YouTube door in te loggen met je Google-account. Wanneer je bent gekoppeld, meten wij het bereik en kunnen adverteerders op je mediakit zien dat je account en data is geverifieerd

Product en prijs

Bij producten voeg je jouw producten en tarieven toe met een voorbeeld-URL. Deze tarieven zijn vraagprijzen, maar bij een samenwerking is er altijd ruimte om te onderhandelen.

Categorieën toevoegen

Vul de categorieën in van jouw YouTube-kanaal. Kies categorieën die goed bij je kanaal aansluiten (maximaal 8).

Omschrijving, logo en screenshot

Geef een omschrijving van jouw YouTube-kanaal. De korte omschrijving wordt getoond in de marktplaats en de volledige omschrijving in je mediakit. Beide zijn even belangrijk! Voeg daarna een logo toe en controleer je screenshot.

Biografie

Een mediakit is pas volledig met biografie en foto. Voeg deze toe in je accountinstellingen. Je biografie wordt getoond in je mediakit en geeft een goed beeld van de persoon achter het kanaal. Liever niet persoonlijk? Een logo als foto en een biografie over je kanaal is ook prima!

Voorwaarden en goedkeuring aanvragen

Heb je je mediakit compleet ingevuld en voldoet je kanaal aan alle voorwaarden? Vergeet dan als laatste stap niet om goedkeuring aan te vragen! Zo worden wij op de hoogte gesteld dat we je kanaal moeten keuren.

Mediakit aanpassen

Je kunt je mediakit hier aanpassen. Klik op het kanaal dat je wilt aanpassen (in dit geval je YouTube-kanaal). Pas als je alle stappen hebt doorlopen en alles is ingevuld, is je mediakit volledig.

Bekijk ook een voorbeeld van een compleet ingevulde mediakit:

Succes!

Did this answer your question?