All Collections
Nederlands
Influencers & publishers
Hoe vul ik mijn YouTube mediakit volledig in?
Hoe vul ik mijn YouTube mediakit volledig in?

YouTube, YouTube-kanaal, koppeling, mediakit invullen, kanaal, marktplaats

Sharon Jonker avatar
Written by Sharon Jonker
Updated over a week ago

Ben je een YouTuber en wil je geld verdienen met het creëren van gesponsorde video's voor onze merken? Zorg ervoor dat je mediakit compleet is! Lees hieronder hoe je dit doet.

Lees ook hoe je stap voor stap je website, podcast, Instagram, Facebook, TikTok, Pinterest, Twitter of UGC mediakit invult.

Als je je hebt ingeschreven op ons platform, dan kun je toegevoegd worden aan onze marktplaats. Zodra je hiervoor bent goedgekeurd, kun je pitchen op campagnes en kunnen adverteerders jou vinden voor opdrachten. Hiervoor dien je een kanaal toe te voegen.

Om goedgekeurd te worden, moet je mediakit volledig zijn ingevuld. Lees hieronder hoe je dit stap voor stap doet.

Klik op 'mediakit aanpassen' en kies voor 'wijzig' bij het kanaal dat je wilt gaan aanpassen.

YouTube koppeling

Als eerste stap koppel je met YouTube door in te loggen met je Google-account. Wanneer je bent gekoppeld, meten wij het bereik en kunnen adverteerders op je mediakit zien dat je account en data is geverifieerd

Producten en tarieven

Bij producten voeg je jouw producten en tarieven toe met een voorbeeld-URL. Deze tarieven zijn vraagprijzen, maar bij een samenwerking is er altijd ruimte om te onderhandelen. Vul ook in hoeveel interacties (reacties, likes en shares) je verwacht op het product.

Categorieën

Vul de categorieën in van jouw YouTube-kanaal. Kies (sub)categorieën die goed bij je kanaal aansluiten en waar je voldoende content over plaatst.

Omschrijvingen en zichtbaarheid in de Marktplaats

Geef een omschrijving van jouw YouTube-kanaal. De korte omschrijving wordt getoond in de marktplaats en de volledige omschrijving in je mediakit: beide zijn even belangrijk! Geef daarnaast aan of je getoond wilt worden in onze marktplaats. Selecteer een afbeelding om in te stellen als logo voor in onze Marktplaats. Dit logo is de afbeelding die adverteerders te zien krijgen en welke zichtbaar wordt op jouw mediakit.

Biografie en profielfoto
Een mediakit is pas volledig met biografie en foto. Voeg deze toe in je account. Je biografie wordt getoond in je mediakit en geeft een goed beeld van de persoon achter het kanaal. Liever niet persoonlijk? Een logo als foto en een biografie over je kanaal is ook prima!

Voorwaarden en goedkeuring aanvragen

Heb je je mediakit compleet ingevuld en voldoet je kanaal aan alle voorwaarden? Vergeet dan als laatste stap niet om goedkeuring aan te vragen! Zo worden wij op de hoogte gesteld dat we je kanaal moeten keuren.

Mediakit aanpassen

Je kunt je mediakit hier aanpassen. Klik op het kanaal dat je wilt aanpassen (in dit geval je YouTube-kanaal). Pas als je alle stappen hebt doorlopen en alles is ingevuld, is je mediakit volledig.

Bekijk ook een voorbeeld van een compleet ingevulde mediakit:

Succes!

Did this answer your question?